You are here:

„Nordic Sugar Örtofta“

Kontaktinė informacija Örtofta„Nordic Sugar AB, Örtofta“
241 93 Eslöv
Tel: +46 46 5406300Mail: ortofta.sugar@nordicsugar.comOlof Dahlgren, fabriko vadovas

„Nordic Sugar“ Örtofta"

„Nordic Sugar Örtofta“ yra vienas didžiausių ir našiausių cukraus gamybos fabrikų Europoje.

Gamybos sezono, vadinamo gamyba, kuris trunka nuo rugsėjo vidurio iki sausio vidurio, metu cukraus fabrikas dirba septynias dienas per savaitę, 24 valandas per parą. Šiuo laikotarpiu „Nordic Sugar Örtofta“ gauna ir perdirba apie 2 mln. tonų cukrinių runkelių, kurie paverčiami kokybiškais cukraus ir pašariniais gaminiais. Gamybos sezono metu į Örtofta kasdien pristatoma apie 600 pilnų sunkvežimių cukrinių runkelių. Cukrinius runkelius tiekia beveik 2 000 augintojų. Fabrikas per parą perdirba 18 500 tonų cukrinių runkelių. 

Metinė gamyba Švedijoje (2014–2015 m.):

  • 382 000 tonų cukraus

Iš cukrinių runkelių pagamintų pašarų kiekis:

  • 9 000 tonų „HP-Pulp“
  • 74 000 tonų cukrinių runkelių granulių be melasos;
  • 58 000 tonų melasos.

Apie pusė pagaminto baltojo granuliuoto cukraus parduodama mažmeninėje rinkoje naudojant mūsų prekių ženklą „Dansukker®“, likusi dalis – maisto pramonei.

Fabrike dirba apie 150 žmonių. Gamybos sezono metu prie komandos prisijungia apie 60 sezoninių darbuotojų. Didžioji darbuotojų dalis valdo mašinas, procesus, atlieka techninę priežiūrą (el. instaliacijų ar automatinių mašinų), taip pat dirba laboratorijoje.

Visada pasirengę

Kad visuomet išlaikytume didelį našumą, ne sezono metu didžiausią dėmesį skiriame gamybos įrangos apžiūrai ir remontui, naujos įrangos montavimui ir kitiems tobulinimo projektams. Taip pat šiuo metų laiku rengiame mokymų programas savo komandai.

Vieta

Örtofta yra pietinėje Švedijos dalyje, 1 val. kelio automobiliu nuo „Nordic Sugar“ būstinės Kopenhagoje. Sturup oro uostą pasieksite per 40 min., Kopenhagos oro uostą, siūlantį tarptautinius skrydžius, per 45 min.